Zermelo Academy

← Terug naar overzicht

Symposium

Op woensdag 9 oktober is het weer tijd voor het Zermelo hoogtepunt van het jaar, het symposium. Voor de veertiende keer organiseren wij een symposium voor alle roostermakers, formatiebeheerders en schoolleiders uit Nederland. Wij heten u ook van harte welkom!

Gedurende de dag zijn er diverse plenaire presentaties over uiteenlopende, actuele onderwerpen. Verder kunt u zelf twee workshops kiezen om in kleinere groepjes dieper in te gaan op een specifiek onderwerp. Tijdens dit symposium is er ook voldoende tijd en ruimte om bij te kletsen met uw collega-roostermakers en met de medewerkers van Zermelo. Dit kan onder andere tijdens de gezellige borrel waarmee wij de dag afsluiten.

In tegenstelling tot voorgaande jaren vindt het symposium dit jaar plaats in het NBC Congrescentrum in Nieuwegein. Met deze locatie zitten wij centraler in het land, hebben we een betere akoestiek en kunnen wij meer klanten welkom heten op ons symposium.

Inschrijven kan tot 1 oktober. Voor het symposium geldt echter: vol = vol. Wacht dus niet te lang!

 

Lengte1 dag
Tijdvanaf 9.30u tot 16.00u
DoelgroepRoostermakers, schoolleiding en formatiebeheerders
Kosten€ 150

Inschrijven

NBC Congrescentrum

09-10-2019

11 van 410 plaatsen beschikbaar

Workshops

Tijdens het symposium worden er verschillende workshops gegevens. Bij het inschrijven geeft u aan welke twee workshops u wilt deelnemen. De volgende workshops worden aangeboden:

Atlas, uw onmisbare hulp bij het roosteren!

Doelgroep:Roostermakers
Werkvorm:Interactief
Tijdsduur:45 minuten

Kom met uw eigen roosterbestand naar deze workshop en leer de krachten kennen van Atlas. U ziet tijdens deze workshop wat Atlas kan betekenen voor de kwaliteit van uw clusterschema's en rooster.

Let op: Deze workshop is bedoeld voor roostermakers die weinig tot geen ervaring hebben met Zermelo Atlas.

Roostervoorbereiding: grip op informatie

Doelgroep:Schoolleiding, roostermakers
Werkvorm:Interactief
Tijdsduur:45 minuten

Het verkrijgen van alle benodigde informatie voor het maken van een schoolrooster is één van de uitdagingen waar de roostermaker jaarlijks mee te maken krijgt. We laten u zien hoe u het portal in kunt zetten om overzicht te houden over deze informatie. Denk aan vragen als: “Zijn de vakkenpakket allemaal compleet?”, “Zijn de prognoses ingevuld?” en “Wie is er verantwoordelijk voor deze gegevens?”.

Daarnaast behandelen we, buiten de software om, enkele goede voorbeelden uit de praktijk om de informatievoorziening in uw organisatie te waarborgen.

 

Vmbo-praktijkblokken roosteren met automaat: kansloos of kansrijk?

Doelgroep:Vmbo-roostermakers
Werkvorm:Presentatie
Tijdsduur:45 minuten

Bij het roosteren van vmbo-beroepsgericht is er een spanningsveld tussen het roosteren van praktijk- en theorielessen. Pegasus kan daarbij van grote waarde zijn, maar zelfs dan blijkt dat de automaat niet altijd zo met blokken omgaat zoals wij dat willen. Wij laten u nieuwe mogelijkheden in de software zien om uw vmbo-praktijkrooster te maken.

Bent u een ervaren roostermaker en wilt u de laatste ontwikkelingen met betrekking tot het roosteren van vmbo-praktijkblokken niet missen? Kom dan naar deze presentatie!

Ontdek de formatiemodule van Zermelo

Doelgroep:Formatiebeheerders, schoolleiders
Werkvorm:Demonstratie en Q&A
Tijdsduur:45 minuten

Is de formatiemodule van Zermelo iets voor uw school?

Tijdens deze workshop laten we zien wat de mogelijkhedevan onze formatiemodule zijn. Meer dan de helft van onze klanten gebruikt inmiddels de Zermelo formatiemodule. In deze demo belichten we de voordelen voor uw organisatie om hetzelfde programma te gebruiken voor de formatie en het rooster.

Uiteraard is er voldoende tijd om de vragen die u als potentiële gebruiker ongetwijfeld heeft te beantwoorden.  

Formatie: blijf up-to-date tijdens het schooljaar

Doelgroep:Formatiebeheerders
Werkvorm:Presentatie en gesprek
Tijdsduur:45 minuten

Gedurende het schooljaar kunnen er wijzigingen plaatsvinden die gevolgen hebben voor de formatie. Een zieke collega die geheel of gedeeltelijk moet worden vervangen, incidentele vervangingen die u formatief wilt laten meetellen of taken die door een collega worden overgenomen.

We laten u tijdens de workshop zien hoe u deze wijzigingen in de formatie kunt verwerken. We doen dit aan de hand van uitgewerkte voorbeelden.

De roosterautomaat ontrafeld

Doelgroep:Gevorderde roostermakers
Werkvorm:Presentatie en demonstratie
Tijdsduur:45 minuten

Wat gebeurt er allemaal aan de binnenkant van de software voor automatisch roosteren? Hoe kunt u uw bestand zo inrichten dat de automaten optimaal werken? Waarom zijn er zoveel roosterautomaten en wat zijn de verschillen? Clusteren, roosterplan, roosteren, per afdeling... maar in welke volgorde en hoe krijgt u een beter resultaat? Hoe lost u een rooster op als het onoplosbaar lijkt? En hoe als het daadwerkelijk onoplosbaar blijkt? We geven u een kijkje onder de motorkap van automatisch roosteren.

Dilemma's bij dagroosteren

Doelgroep:(Dag)roostermakers
Werkvorm:Presentatie en interactief
Tijdsduur:45 minuten

Dagroosteren is meestal meer dan een afwezige docent uit uw rooster halen. U heeft te maken met activiteiten, toetsen en tegenwoordig ook keuzelessen. In deze workshop bekijken we een aantal alledaagse, maar ingewikkelde situaties. Hoe kunt u deze het beste oplossen? En wat is het effect van gepersonaliseerd leren op uw dagrooster?

De Roostercompetitie!

Doelgroep:Roostermakers
Werkvorm:Interactief
Tijdsduur:2 x 45 minuten

We brengen u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen van onze roostersoftware! Maakt u hiermee het beste rooster? In plaats van twee workshops, kunt u zich ook aanmelden voor de tweede editie van De Roostercompetitie!

Wij zorgen voor een laptop, roosterbestand en randvoorwaarden. Aan uw team de taak om hier, wellicht geholpen door tips van Zermelo-medewerkers, het beste rooster mee te maken.

U kunt zich alleen of met teamgenoten opgeven, wij zullen uiteindelijk de teams samenstellen. Uiteraard ontvangt het winnende team een leuke prijs.

Let op: elke deelnemer dient zichzelf in te schrijven voor het symposium. Vermeld in de opmerkingen eventueel de gewenste samenstelling van uw team. Een team bestaat uit maximaal 4 personen.

Adviseren kun je leren, benut de kennis van uw roostermaker

Doelgroep:Schoolleiding, roostermakers
Werkvorm:Interactief
Tijdsduur:45 minuten

Op veel scholen is de roostermaker een uitvoerende medewerker. Roostermakers hebben echter toegang tot een schat aan informatie over het reilen en zeilen binnen de school. Hoe kunt u als schoolleiding de roostermaker inzetten als adviseur voor uw beslissingen? Over welke vaardigheden moet een roostermaker dan beschikken? En waarom is juist Zermelo zo geschikt om al vroegtijdig te helpen bij het maken van beslissingen?

In deze workshop bekijken we hoe u de gevolgen van uw beslissingen vooraf in kaart brengt en hoe u uw roostermaker hier optimaal voor kunt inzetten.

Kennismaken met maatwerk: scenario's, mogelijkheden en ervaringen

Doelgroep:Roostermakers, schoolleiders
Werkvorm:Presentatie
Tijdsduur:45 minuten

In deze workshop maakt u in vogelvlucht kennis met de mogelijkheden van Zermelo op het gebied van maatwerk voor uw organisatie. Welke scenario's ondersteunt Zermelo? Hierbij passeert een aantal ervaringen van het afgelopen roosterseizoen de revue. Bovendien staan we stil bij creatieve manieren om maatwerk in te zetten tijdens het roosteren.

Uw inschrijfproces in Zermelo

Doelgroep:Roostermakers, schoolleiders, maatwerkcoördinatoren
Werkvorm:Presentatie en Q&A
Tijdsduur:45 minuten

Vanaf augustus wordt het mogelijk voor uw leerlingen om zich via Zermelo in te schrijven voor lessen. In deze versie van de software kunt u eenvoudige procedures opstellen waarmee u het inschrijfproces soepel kunt laten verlopen. Over welk proces hebben we het eigenlijk? Hoe verloopt dit proces en wie zijn er binnen de schoolorganisatie bij betrokken? 

We laten zien wat de mogelijkheden voor inschrijven vanaf augustus zijn, maar ook waar we komend jaar naartoe gaan. Daarnaast horen we ook graag uw ervaringen.

School aan het woord: de weg naar een flexibel lesaanbod

Doelgroep:Beleidsmakers, formatiebeheerders, roostermakers
Werkvorm:Presentatie en Q&A
Tijdsduur:45 minuten

Op weg naar een korter rooster met een flexibeler lesaanbod. Hoe organiseert u dat?

Gastspreker Berry Philippa neemt u mee op de weg die het Goois Lyceum heeft afgelegd in de zoektocht naar een rooster met meer keuzelessen en minder 9e uren. Het resultaat is een middagprogramma voor steunlessen en een verrijkingsaanbod dat uit allerlei verschillende verdiepingsvakken bestaat. Aan de hand van een praktijkvoorbeeld zult u zien wat het op kan leveren om proefclusters en proefroosters te maken.